13 Şubat 2013 Çarşamba

İstanbul'da peri masalına davet

İstanbul'da peri masalına davet

ABD’nin prestijli gazetelerinin sayfalarında Türkiye ilanı yer alıyor. 14 Şubat Sevgililer Günü için özel hazırlanan turizm reklamında aşk masalının baş kahramanları ise Mihrimah Sultan ve Mimar Sinan.
İstanbulda peri masalına davet


ABD’nin en prestijli gazetelerinden New York Times ve Los Angeles Times’ın sayfalarını 14 Şubat’a özel romantik Türkiye reklamı süslüyor.
 
Tam sayfa olarak yayınlanan ilanlarda, büyüleyici bir İstanbul manzarasının önünde romantik bir çift görülüyor. Bir Türk reklam ajansı tarafından yürütülen turizm kampanyasında, etkileyici İstanbul manzarasının yanısıra dokunaklı bir aşk hikayesi de var. Bu hikayenin kahramanları ise Mimar Sinan ve Mihrimah Sultan.
 
'İMKANSIZ AŞK'
Reklamdaki peri masalı şu sözlerle anlatılıyor:
 
“Mimar Sinan, Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan'a aşık oluyor, ancak genç kadın başka biriyle evlendiriliyor. Bir yıl sonra, padişah fermanıyla Mimar Sinan'dan, Mihrimah Sultan adına bir cami yapması isteniyor. Mimar Sinan'ın şaheseri, 8 yılda inşa ediliyor.Sonrasında, ferman olmadan, sessiz sedasız bir cami daha yapıyor usta mimar. Nedenini kimse bilmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder